VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk hier de meest gestelde vragen over wonen, werken, eten & drinken en de Huidenclub op Diepeveen.

ALGEMEEN

Waar ligt Diepeveen?

Diepeveen ligt in Rotterdam-West, aan de voet van het Dakpark. Het vormt de entree van M4H, Rotterdams makers district, waar ontwerpers de toekomst uitvinden. Tegelijkertijd verbindt het de woonwijken Bospolder-Tussendijken, Historisch Delfshaven en Schiemond.

Ga voor meer informatie naar pagina Locatie.

Waarvoor kan ik me registreren?

Wanneer je algemene belangstelling hebt in Diepeveen, dan kun je je e-mail adres doorgeven zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rondom Diepeveen. Als je geïnteresseerd bent in een koopwoning op Diepeveen, dan kun je ook een account aanmaken.

Met dit account:

- Blijf je ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de koopwoningen van Diepeveen;
- Kun je inschrijven op een woning als het project in (voor)verkoop is;
- Kun je nu al woonwensen doorgeven.

Klik hier om je te registreren.

Wat is De Huidenclub?

De Huidenclub is vernoemd naar leerlooierij De Rotterdamsche Huidenclub, die in 1914 intrek nam in het pand aan de Vierhavensstraat. Anno 2021 is het een club van makers en denkers die samen met buurtgenoten een inclusieve mini-maatschappij vormen. Als collectief, maar ook individueel pakken ze maatschappelijke uitdagingen beet, ontwikkelen ze nieuwe concepten en proberen deze terplekke uit.

De Huidenclub is een tijdelijk programma in de leegstaande leerlooierij en er zal bekeken worden hoe dit uiteindelijk wordt ingebed in Diepeveen.

Lees hier meer over De Huidenclub

WONEN

Hoe is het woonprogramma opgebouwd?

De circa 187 koop- en huurwoningen zullen een mix aan bewoners trekken. De kleine appartementen (54-68 m²) zijn ideaal voor eenpersoonshuishoudens. De middelgrote (78-91 m²) tot grote appartementen (97-111 m²) bieden volop ruimte voor jonge of juist oudere koppels. Voor gezinnen zijn er de stadswoningen, met oppervlaktes tot 145-160 m², met het Dakpark letterlijk voor de deur.

Klik hier om naar de pagina Wonen te gaan. 

Zijn de verkoopprijzen van de woningen al bekend?

De verkoopprijzen zijn nog niet bekend, omdat het project nog in ontwikkeling is. De indicatieve verkoopprijzen worden binnenkort verwacht.

Hoe wordt de openbare inrichting?

Niet alleen in het park, ook in de binnentuinen en op de pleinen is het heerlijk toeven. Dankzij inpandige parkeervoorziening, blijven auto’s uit het zicht. Hierdoor hebben kinderen op Diepeveen alle ruimte om zorgeloos buiten te spelen. Op de impressies van de woningen is de inrichting van het openbaar gebied, verzorgd door DELVA Landscape Architecture & Urbanism, meegenomen. Diepeveen staat in goede verbinding met de buurt en het Dakpark. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer gaat het project in verkoop?

We verwachten dat het project in het vierde kwartaal van 2021 in verkoop gaat.

Wanneer start de bouw van de woningen?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in het vierde kwartaal van 2021 te kunnen starten met de bouw van de woningen van Diepeveen. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering van de woningen?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten vanaf het derde kwartaal van 2023 de woningen van Diepeveen op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer kan ik me aanmelden voor een huurwoning?

De aanmelding op een huurwoning zal nog een tijd duren. Eind 2022 zal hier meer duidelijkheid over komen.