VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Diepeveen.

ALGEMEEN

Waar ligt Diepeveen?

Diepeveen ligt in Rotterdam-West, aan de voet van het Dakpark. Het vormt de entree van M4H, Rotterdams makers district, waar ontwerpers de toekomst uitvinden. Tegelijkertijd verbindt het de woonwijken Bospolder-Tussendijken, Historisch Delfshaven en Schiemond.

Ga voor meer informatie naar pagina Locatie.

Waarvoor kan ik me registreren?

Wanneer je algemene belangstelling hebt in Diepeveen, dan kun je je e-mail adres doorgeven zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rondom Diepeveen. Als je geïnteresseerd bent in een koopwoning op Diepeveen, dan kun je ook een account aanmaken.

Met dit account:
- Blijf je ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de koopwoningen van Diepeveen;
- Kun je inschrijven op een woning als het project in (voor)verkoop is;
- Kun je woningvoorkeuren doorgeven.

Klik hier om je te registreren.

Wat is De Huidenclub?

De Huidenclub is vernoemd naar leerlooierij De Rotterdamsche Huidenclub, die in 1914 intrek nam in het pand aan de Vierhavensstraat. Anno 2021 is het een club van makers en denkers die samen met buurtgenoten een inclusieve mini-maatschappij vormen. Als collectief, maar ook individueel pakken ze maatschappelijke uitdagingen beet, ontwikkelen ze nieuwe concepten en proberen deze terplekke uit.

Met de Huidenclub heeft Rotterdam-West er een plek bij die prikkelt, inspireert en verbindt en waar iedereen welkom is.

Lees hier meer over De Huidenclub

WONEN

Hoe is het woonprogramma opgebouwd?

De circa 187 koop- en huurwoningen zullen een mix aan bewoners trekken. De kleine appartementen (circa 54-68 m²) zijn ideaal voor één- of tweepersoonshuishoudens. De middelgrote (circa 78-91 m²) tot grote appartementen (circa 97-111 m²) bieden volop ruimte voor jonge of juist oudere koppels. Voor gezinnen zijn er de stadswoningen, met oppervlaktes tot circa 145-160 m², met het Dakpark letterlijk voor de deur.

Klik hier om naar de pagina Wonen te gaan. 

Zijn de verkoopprijzen van de woningen al bekend?

De definitieve verkoopprijzen zijn al bekend en die zijn te vinden bij de pagina Aanbod

Wat zit er in de V.O.N. verkoopprijs?

- Grondkosten;
- Bouwkosten, inclusief loon- en materiaalkostenstijging;
- Kosten van architect en overige adviseurs;
- Eenmalige aansluitkosten nutsvoorzieningen elektra, water en riolering;
- Eenmalige aansluitkosten stadswarmte en koelinstallatie;
- Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van uw woning;
- Makelaarscourtage;
- Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend;
- Gemeentelijke leges;
- Kosten Waarborgcertificaat SWK;
- Alle appartementen zijn voorzien van een keuken incl. inbouwapparatuur conform de technische omschrijving / showroombrochures;
- Alle appartementen zijn voorzien van een badkamer en toilet met tegels & sanitair conform de technische omschrijving / showroombrochures.

Wat is NIET in de V.O.N. verkoopprijs inbegrepen?

- De advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening;
- Kosten voor eventueel meerwerk;
- Entree-, abonnee- en/of leveringskosten voor stadswarmte, koeling, telefoon, cai en nutsvoorzieningen;
- Notaris- en kadasterkosten voor uw hypotheek;
- Maandelijkse lasten VvE;
- Rente tijdens de bouw;
- Rente over de grondkosten vanaf het moment dat de opschortende voorwaarden vervuld zijn;
- Parkeerplaats (bij woningen > 80m2 bestaat het eerste recht op een koopparkeerplaats tegen de in de koopsommenlijst genoemde prijs);
- Parkeer abonnement voor een eventuele (zwerf) parkeerplaats in de Bigshops parkeergarage (bij woningen < 80m2 kan een (zwerf) parkeerplaats worden gehuurd.

Hoe is duurzaamheid meegenomen in de ontwikkeling van Diepeveen?

Tussen de woongebouwen op Diepeveen vind je straks meerdere groene buitenruimtes. Dat is niet voor niets: in een groene omgeving voelen we ons prettig. Bovendien dragen bomen en planten bij aan een duurzame toekomst, waarin we moeten omgaan met hitte, droogte en zo nu en dan een heftige regenbui.

Daarnaast zijn de woningen in Diepeveen duurzaam: ze hebben geen gasaansluiting maar worden verwarmd door duurzame restwarmte uit het Rotterdamse stadswarmtenet.  Uiteraard voldoen de woningen aan de wettelijke BENG waarden (BENG staat voor: Bijna EnergieNeutraal Gebouwen).

Lees hier meer over duurzaamheid op Diepeveen.

Wie is NEXTHome?

Kopers (en potentiële kopers) van een woning op Diepeveen kunnen profiteren van de kennis en mogelijkheden van de Hypotheekspecialisten van NEXTHome, de hypotheekpartner van Diepeveen. Deze onafhankelijke hypotheekadviseur zoekt naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. De woningen op Diepeveen zijn duurzaam, wat jou als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. Als geen ander zijn zij uitstekend op de hoogte van de plannen, de prijzen en de (kortings-) mogelijkheden bij deze duurzame woningen. Je bent vrij om bij andere hypotheekverstrekkers hypotheekofferten aan te vragen en af te sluiten. Uiteraard wordt er zeer strikt omgegaan met informatie die met NEXTHome wordt gedeeld en wordt deze informatie niet met de projectontwikkelaar gedeeld.

Lees hier meer over NEXTHome en de Duurzaamheidshypotheek.

Worden de woningen inclusief badkamer, toilet en keuken verkocht?

De woningen op Diepeveen zijn zeer compleet. De woningen op Diepeveen worden verkocht inclusief een complete keuken, badkamer en toilet. 

Als koper kun je bij de Showroom THUIS terecht om de keuken, de badkamer en het toilet naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken, badkamer en/of toilet casco af te nemen.

Lees hier meer over Showroom THUIS.

Hoe kan ik parkeren?

Een deel van de koopappartementen (groter dan 80 m2) heeft het eerste recht op de koop van een parkeerplaats in de Diepeveen stallingsgarage. Deze parkeerplaats kost € 25.000,- VON. De andere woningen (kleiner dan 80 m2) kunnen optioneel een parkeerplaats huren in de naastgelegen Big Shops parkeergarage. De indicatieve huurprijs is circa €85,- per maand.

Hoe wordt de openbare inrichting?

Op de impressies en tekeningen is een uitwerking te zien van het landschapsontwerp van DELVA Landscape Architecture & Urbanism. De impressies laten goed zien, hoe de omgeving en de sfeer eruit kan komen te zien. Diepeveen staat in goede verbinding met de buurt en het Dakpark.

Wijzigingen met betrekking tot de invulling van groenstroken, beplanting, bomen, rijbanen, voetpaden, parkeervoorzieningen, voorzieningenkasten, afvalcontainers, lichtmasten en overige zaken kunnen zich voordoen. De inrichting van de openbare ruimte wordt pas definitief vastgesteld door de gemeente Rotterdam bij het inrichtingsplan. De impressies zijn slechts ter indicatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer start de bouw van project Diepeveen?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten aan het einde van het vierde kwartaal van 2021 te kunnen starten met de werkzaamheden van Diepeveen. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering van de woningen?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten vanaf het derde kwartaal van 2023 de woningen van Diepeveen op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Moet je als koper een VvE bijdrage betalen?

Kopers van een woning op Diepeveen zullen een VvE bijdrage moeten betalen. De VvE bijdrage wordt per m2 berekend. Hoe groter jouw appartement, hoe hoger de bijdrage. De hoogte van de verplichte bijdrage hangt samen met de gemeenschappelijke voorzieningen (zoals de binnentuin) waar je op kunt rekenen, de verzekering van het gebouw en de verwachte kosten voor onderhoud. Koop je ook een parkeerplaats? Dan betaal je voor deze zaken ook servicekosten.

 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK-Garantie en -Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Wanneer kan ik me aanmelden voor een huurwoning?

De mogelijkheid je voor een huurwoning aan te melden zal nog even duren. Volgend jaar zal hier meer duidelijkheid over komen.

ZELFBEWONINGSPLICHT

Wat houdt de zelfbewoningsplicht in?

De zelfbewoningsplicht verplicht de koper om de woning zelf (met zijn/haar eventuele gezinsleden) als hoofdverblijf te bewonen en die niet aan derden te zullen doorverkopen.

Op Diepeveen heeft de gemeente deze regel vastgesteld op de studio’s en de tussenwoningen van woningtype 4A. In een woning waar deze regels gelden moet de eigenaar dus zelf wonen. Je mag de woning niet verhuren aan derden, zowel voor kortere als langere tijd.

De zelfbewoningsplicht geldt niet in het geval van bewoning of huur door eerstegraads bloed- en aanverwanten.

Voor welke woningen op Diepeveen geldt een zelfbewoningsplicht?

Op Diepeveen geldt er alleen een zelfbewoningsplicht voor de woningen in het middensegment koop. Dit zijn de tussenwoningen van woningtypen 4A en de studio’s met de bouwnummers: 133, 134, 135, 141, 142, 143, 149, 150, 151, 157, 158, 159, 165, 166, 167, 173, 174, 175, 184, 185, 186 en 187.

Hoelang geldt de zelfbewoningsplicht?

De zelfbewoningsplicht geldt voor 5 achtereenvolgende jaren van bewoning. Dit betekent dat na de oplevering van jouw studio of tussenwoningen van woningtype 4A, er verplicht 5 achtereenvolgende jaren zelf gewoond moet worden voordat doorverkoop mogelijk is.

Er wordt een boete ter hoogte van 10% van de koopprijs opgelegd bij schending van deze plicht.

Zijn er uitzonderingen op de zelfbewoningsplicht?

De zelfbewoningsplicht is alleen van toepassing op de studio’s en de tussenwoningen van woningtype 4A op Diepeveen. De gemeente kan schriftelijk ontheffing verlenen in het geval van:

- Verandering van werkkring van de Koper op grond waarvan redelijkerwijs verhuisd dient te worden;
- Overlijden van Koper of diens echtgeno(o)t(e);
- Ontbinding van het huwelijk door echtscheiding dan wel ontbinding van het geregistreerd partnerschap van koper;
- Verhuizing waartoe wordt genoodzaakt door de gezondheid van de koper of van één van zijn gezinsleden;
- Het vinden van een werk- of scholingskring buiten een straal van vijftigkilometer (een uur reizen vanaf de woonplek);
- Faillissement of anderszins aantoonbaar terugval in inkomen, zoals doorverlies van arbeidsuren van één van de kopers;
- Andere bijzondere omstandigheden, waarvoor aan de koper schriftelijk toestemming is verleend door de gemeente.