12 april 2021

OP 5 MEI ETEN WE SAMEN DE VRIJHEIDSSOEP

Elf steden, waaronder Rotterdam, eten op 5 mei tegelijk dezelfde Vrijheidssoep. Op afstand, maar samen eten we aan duizenden tafels in Rotterdam deze Vrijheidsmaaltijd. Chef-kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven maakt dit jaar de Vrijheidssoep. Het etiket van het soepblik is ontworpen door kunstenaar Piet Parra.

OP 5 MEI ETEN WE SAMEN DE VRIJHEIDSSOEP

Vrijheidsmaaltijd

Voor €5,- koop je via vrijheidssoep.nl één blik soep voor jezelf én doneer je gelijk een blik Vrijheidssoep aan een kwetsbare mede-Rotterdammer. In samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties als Humanitas, WMO Radar, Aafje en Coalitie Erbij zorgen we dat de blikken Vrijheidssoep bij kwetsbare Rotterdammers terecht komen.

Koop jouw blik Vrijheidssoep
Vrijheidsmaaltijd

Ontmoeten, verbinden, voor elkaar zorgen

Normaal gesproken komen we op 5 mei op diverse pleinen, parken en podia samen om te vieren dat we bevrijd zijn van de Duitse bezetting. En staan we stil bij wat vrijheid voor elke Rotterdammer betekent. Het is een dag voor ontmoeting, verbinding en het zorgen voor elkaar en daarom pakken we dit jaar uit! We zetten de verhalen van Rotterdammers centraal in tijdelijke muurschilderingen in de stad.

Ontmoeten, verbinden, voor elkaar zorgen

Maak de zin af...

Samen met de buurt en kunstenaars realiseren wij op Diepeveen een community art mural. Een muurschilderingen met de tekst ‘Ik voel me vrij als…’ waar voorbijgangers de zin met krijt mogen afmaken. Samen staan we stil bij het gevoel van vrijheid en delen we (anoniem) ideeën met elkaar.

Kom jij tussen 25 april en 5 mei langs op Diepeveen om de zin af te maken?