DE HUIDENCLUB

De leegstaande leerlooierij op Diepeveen wordt het hoofdkwartier van de Huidenclub: een experimenteel lab dat onze huidige manier van leven bevraagt en opschudt.

INCLUSIEVE MINI-MAATSCHAPPIJ

De Huidenclub is vernoemd naar leerlooierij de Rotterdamsche Huidenclub, die in 1914 intrek nam in het pand aan de Vierhavensstraat. Anno 2021 is het een club van makers en denkers die samen met buurtgenoten een inclusieve mini-maatschappij vormen. Als collectief, maar ook individueel pakken ze maatschappelijke uitdagingen beet, ontwikkelen ze nieuwe concepten en testen deze terplekke uit.

De Huidenclub wil in de eerste plaats van betekenis zijn voor Rotterdam, door verschil te maken in de wijken die Diepeveen omringen. Daarnaast wil ze een inspiratiebron zijn voor andere plekken op de wereld waar de grootstedelijke problematiek omvangrijk is, en de behoefte aan onconventionele oplossingen groot. 

De Huidenclub krijgt de sleutel van de leegstaande leerlooierij voor een tijdelijke periode. Daarna wordt gekeken hoe de Huidenclub ingebed kan worden in het programma van wonen en werken op Diepeveen.

MEER HUIDENCLUB?

Binnenkort kun je op deze plek meer lezen over de kunstenaars, ontwerpers, makers, wetenschappers en buurtgenoten die samen De Huidenclub vormen. Wil je meer weten, aanhaken of heb je een waardevol idee? Neem dan contact op via contact@diepeveen-rotterdam.nl.

Registreren