DE HUIDENCLUB

In de oude, leegstaande leerlooierij op Diepeveen vind je de eerste nieuwe bewoner van Diepeveen: de Huidenclub, een nieuwe plek waar kunstenaars, ontwerpers en denkers actuele thema’s bevragen.

INCLUSIEVE MINI-MAATSCHAPPIJ

In het oudste deel van het historische Diepeveengebouw, dat uit 1914 stamt, draaide ooit een leerlooierij op volle toeren: de Rotterdamsche Huidenclub. Nu Diepeveen ontwikkeld wordt, is ook deze ruimte toe aan een nieuw hoofdstuk. De Huidenclub, die in juli 2021 is geopend tijdens Art Rotterdam, huisvest een initiatief van Liv Vaisberg en Chantal Schoenmakers. Zij nodigen, heel gericht, kunstenaars, ontwerpers en denkers uit om zich voor een bepaalde periode over een bepaald thema te buigen. Deze residents van de Huidenclub werken samen aan actuele thema’s in het sociaal-maatschappelijke en ecologische domein. Als collectief, maar ook individueel pakken ze vraagstukken beet, ontwikkelen ze nieuwe concepten en testen deze terplekke uit.

Met een actief publieksprogramma - exposities, performances, diners, lezingen en debatten – betrekken de residents van de Huidenclub de buurt en bezoekers bij hun zoektocht. Bovendien komt er een kantine, waar kunstenaars, ontwerpers en buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Met de Huidenclub heeft Rotterdam-West er een plek bij die prikkelt, inspireert en verbindt en waar iedereen welkom is.

MEER HUIDENCLUB?

Stuur een email naar info@huiden.club