LOCATIE

Een plek vol contrast. Tussen oud en nieuw, haven en stad, volkswijk en makers district.

EEN PLEK DIE VERBINDT

Diepeveen ligt in Rotterdam-West, aan de voet van het Dakpark. Het vormt de entree van M4H, Rotterdams makers district, waar ontwerpers de toekomst uitvinden. Tegelijkertijd verbindt het de woonwijken Bospolder-Tussendijken, Historisch Delfshaven en Schiemond.

DV Locatiekaart 4000Pxbreed

GROEN

Wonen en werken aan het Dakpark: groen, gezond en plezierig

OPKOMEND

Een gebied in ontwikkeling, vol energie van jonge vernieuwers

VERBONDEN

Tram, metro, waterbus en snelweg om de hoek

DIVERS

Diepeveen verbindt wijken en brengt mensen en culturen samen

EEN STADSDEEL IN TRANSFORMATIE

In het gebied rondom de Diepeveenlocatie, staat veel te gebeuren. Zo zal Merwe-Vierhaven (M4H) ontwikkeld worden tot een nieuw en innovatief woon- en werkgebied. Op dit moment is het een biotoop voor start ups en kunstenaars. Als je door het gebied fietst, doe je de meest bijzondere ontdekkingen. Van de Floating Farm tot creatieve vrijplaatsen als Weelde, De Kroon en Keilewerf.

Aan de andere kant wordt Diepeveen omringd door Bospolder-Tussendijken, Historisch Delfshaven en Schiemond. Wijken met sterke sociale banden tussen bewoners en veel saamhorigheid. De gemeente werkt aan de voorzieningen in deze wijken, waardoor deze de komende jaren een upgrade krijgen. In dat contrast tussen makers district en volkswijk ligt een kans verscholen: Diepeveen als plek die creatieve geesten en buurtbewoners verbindt en van elkaar laat leren, en daarmee systemen doorbreekt.

BLIJF OP DE HOOGTE

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Registreren