DUURZAAMHEID

Diepeveen wordt een bruisend, maar vooral ook groen stukje stad.

GROEN EN KLIMAAT ADAPTIEF

Tussen de woongebouwen op Diepeveen vind je straks meerdere boomrijke buitenruimtes. Dat is niet voor niets: in een groene omgeving voelen we ons prettig. Bovendien dragen bomen en planten bij aan een duurzame toekomst, waarin we moeten omgaan met hitte, droogte en nu en dan een heftige regenbui.

Dankzij het plan van Delva Landscape Architecture sluit Diepeveen naadloos aan op het Dakpark. Het park loopt min of meer door in Diepeveen. De vijf woongebouwen worden straks verbonden door het Woonhof en de Cour.

HET WOONHOF EN DE COUR

Het Woonhof is een collectieve getrapte tuin tussen de nieuwbouwblokken, vol planten, bomen en aangename ontmoetingsplekjes in de schaduw. Overdag is dit gebied voor iedereen toegankelijk, 's avonds wordt het afgesloten en kunnen alleen de bewoners van Diepeveen er komen. Een niveau hoger ligt de gemeenschappelijke moestuin, waar je samen met je buren plantjes en groentes kunt laten groeien. Ook de Cour is een aangename groene ontmoetingsplek, met tal van bomen en planten die koelte en beschutting brengen.

Ook bovenóp Diepeveen is het groen: de daken van de nieuwbouw worden volledig begroeid met plantjes, die een voedingsbodem bieden voor vogels en bijen.

DUURZAAM VERWARMEN EN KOELEN

Alle woningen op Diepeveen worden verwarmd met stadsverwarming: warmte die afkomstig is van elektriciteitscentrales of afvalverbrandingscentrales buiten de stad, die anders verloren zou gaan. In de zomer, als het erg warm is, wordt gebruik gemaakt van het koelnet uit de stadsverwarming om de woningen op Diepeveen te koelen. Comfortkoeling heet dit, en is een duurzaam alternatief voor conventionele koelsystemen zoals airconditioning.

MELD JE AAN

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op Diepeveen? Meld je aan.

Registreren